Ambitie

Wie Mat-Tech volgt, ziet dat de ambitie ervan afspat. Het high-tech soldeerbedrijf zag in enkele jaren het personeelsbestand meer dan verdubbelen. Ook werd er geïnvesteerd in nieuwe ovens en onderzoeksapparatuur. Door deze uitbreidingen werd de huisvesting van zowel de productie als de ontwikkelingsafdeling te klein. Afgelopen zomer werd daarom besloten om een nieuw pand te betrekken. Nog geen halve kilometer verder op industrieterrein Ekkersrijt werd er een pand gevonden van ruim een halve hectare, waar eerst Smit Ovens was gevestigd. Zowel de afdeling Productie als de afdeling Ontwikkeling & Testen komen in het nieuwe jaar dus onder één dak te werken. Als deze veranderingen nog niet genoeg zijn, werd er besloten om een vestiging in Engeland op te starten. Genoeg redenen dus om eens in te gaan op de ambities van Mat-Tech.
 
De markten
Mat-Tech is toonaangevend op zowel productie- als ontwikkelingsvlak met betrekking tot het samensmelten van metalen en speciale materialen. Sinds de oprichting van Mat-Tech in 2001 wordt er gewerkt aan de reputatie om een nog betrouwbaardere partner te zijn voor het oplossen van kleine en grote thermische verwerkingsproblemen, waarmee onze klanten dagelijks mee worden geconfronteerd. De klanten zijn divers bij Mat-Tech. De eerste klanten kwamen bij Mat-Tech terecht voor advies voor hun soldeerwerk. Ondertussen is Mat-Tech geëvolueerd naar een bedrijf dat niet alleen een testing- en ontwikkelingspartner is voor haar klanten, maar ook een betrouwbare partij die de productie van het soldeerwerk kan overnemen.
 
Tegenwoordig produceert en ontwikkelt Mat-Tech voor bedrijven uit de diverse markten, zoals: semiconductor, machinebouw, ruimtevaart, automotive, mijnbouw, elektrisch en energiebeheer en medische.
 
Trots is Mat-Tech op deze diversiteit aan klanten en dat deze bedrijven het volste vertrouwen hebben in de hoogwaardige kwaliteit dat wordt geleverd. Mat-Tech is minder afhankelijk van één bepaalde industrie en met zowel de productie- als de ontwikkelingsafdeling, heeft Mat-Tech twee juweeltjes die voor alle branches interessant zijn. Door de samenwerkingen en mogelijkheden wordt Mat-Tech verder aangejaagd om dé partner te worden op het gebied van hightech solderen.
 
Verhuizing
Op dit moment zitten de twee afdelingen (‘Productie’ en ‘Ontwikkeling & Testen’) op aparte locaties. Gelukkig wel bij elkaar om de hoek, maar aangezien de afdelingen steeds meer met elkaar samenwerken, ontstond de wens om ‘alles onder één dak’ te krijgen. De huidige locaties zijn te klein om ook de andere afdeling te huisvesten en om de geprognotiseerde groei te kunnen realiseren, moet er een uitbreiding komen op het aantal ovens en personeelsleden. Een verblijf op het bedrijventerrein Ekkersrijt in Son was zeer wenselijk: veel personeel komt uit de omgeving en het ligt dichtbij de A2 en de A50. Daarnaast is via het openbaar vervoer het centrum en station van Eindhoven goed bereikbaar. Aangezien de internationale activiteiten van Mat-Tech toenemen, is het ook fijn dat Eindhoven Airport binnen een kwartier bereikbaar is. In 2021 pakt Mat-Tech de verhuiswagens in om paar honderd meter verder de wagens weer uit te pakken. Dit wordt een hele organisatie, want de ovens, röntgenapparatuur en ander materiaal laten zich niet makkelijk verplaatsen. De totaaloppervlakte van de nieuwe locatie is 6.500 m². Inderdaad bijna net zo groot als het voetbalveld in het Philips Stadion. De helft van het nieuwe pand bestaat uit bedrijfsruimte, die verspreid is over twee verdiepingen. De verwachting is dat eerst ‘Mat-Tech Ontwikkeling & Testen’ de overstap maakt, daarna volgen ‘Mat-Tech Productie’ (inclusief nieuwe ovens) en de ondersteunde diensten. Het nieuwe adres wordt: Ekkersrijt 4302, 5692 DH Son.
 
Nieuw pand
 
Engeland
Om verdere invulling te geven aan de internationale ambitie heeft Mat-Tech onlangs een vestiging in het midden van Engeland geopend. Tussen Birmingham en Manchester is het filiaal gevestigd in de plaats Stone (graafschap Staffordshire). Mat-Tech levert al aan een tal van internationale klanten, maar met de oprichting van het tweede filiaal wil Mat-Tech de positie in de UK nog verder verstevigen. Net als het hoofdkantoor in Son en Breugel zal Mat-Tech UK zich ook richten op de twee diensten: ‘Production’ en ‘Development & Testing’. Arthur Miles is aangenomen om voor de Engelse vestiging de sales en marketing activiteiten op te pakken. Hij komt op korte termijn aan het woord op onze website. De productiemanager in Stone is Aris Nazarian. De ‘aftrap’ van Mat-Tech UK was tijdens ‘Advanced Engineering 2019’ in de National Exhibition Centre in Birmingham. Dit is de meest toonaangevende beurs in het Verenigde Koninkrijk voor engineering, manufacturing OEMs (Original Equipment Manufacturers) en supply chain professionals. Onze collega Mehran Maalekian gaf namens Mat-Tech een (goed bezochte) presentatie.
 
Pand Stone Mat-Tech
 
PR
Continu zijn de medewerkers van Mat-Tech bezig met het verbeteren van processen en technieken. Terwijl de wereld verandert, heeft Mat-Tech de laatste jaren (niet bewust) gekeken naar de uitstraling van het bedrijf. Tevreden klanten brengen Mat-Tech inderdaad verder, maar om de ambitie te realiseren, moet men meer hebben dan tevreden klanten. Daarom worden nu de social media kanalen in ere hersteld, de website is onlangs vernieuwd en ook het nieuwe pand krijgt een modernere uitstraling. De volgende stap moet het verbeteren van onze presentaties op de belangrijke beurzen zijn. Daarnaast wordt er meer openlijk gesproken over de ambities, zodat er samen met de klant opgetrokken kan worden naar het volgende level. Verdere tips voor het verbeteren van onze PR-activiteiten zijn uiteraard van harte welkom.
 
Toekomst
De verhuizing en het filiaal in het Engelse Stone zijn belangrijke onderdelen van de ambitie van Erik Brom en Mo Biglari. De CEO (Erik Brom) is duidelijk in de toekomstplannen: “Door de verhuizing hebben we de mogelijkheid om efficiënter te werken tussen de productie- en ontwikkelingsafdeling. Daarnaast biedt het nieuwe pand ons betere mogelijkheden om, vaak samen met de klant, te overleggen en te onderzoeken, welke soldeer-oplossing het beste is. Het nieuwe pand moet namelijk een verzamelplaats worden van alle kennis die er is op het vlak van solderen. Dit geldt eigenlijk niet alleen voor het nieuwe pand, maar voor onze hele uitstraling: bedrijven, ontwikkelaars, potentiele werknemers moeten gaan weten, dat wij het soldeer-kennis-huis zijn.” Zijn collega Mo Biglari (Technical Director) vult Erik aan: “Naast het nieuwe pand investeren we ook in nieuwe ovens. We worden hierdoor flexibeler, kunnen sneller leveren en de productieafdeling kan grotere aantallen tegelijk solderen. Door ons als kenniscentrum te profileren en de medewerkers daar ook echt als onderdeel van uit te laten maken, moeten wij in staat zijn om goede krachten te vinden.”
 
De vestiging in het Engelse Stone is erbij gekomen, om beter in te spelen op de vraag uit het Verenigd Koninkrijk. Erik en Mo steken de internationale ambitie niet onder stoelen en banken: binnen enkele jaren moet ook een Duits filiaal een feit zijn. Daarna wordt gekeken of Mat-Tech zich ook in andere landen wil gaan vestigen.
 
Over Mat-Tech
Mat-tech is de specialist in hightech solderen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een nieuw product of het verbeteren van een bestaand product, zij zorgen voor de perfecte verbinding. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: ‘Productie’ en ‘Ontwikkeling & Testen’. De eerstgenoemde afdeling biedt de mogelijkheid om hightech soldeerproductie uit te besteden, om verzekerd te zijn van perfecte kwaliteit en service, tegen een zeer redelijke prijs. Dit hoeft niet altijd seriewerk te zijn, want vaak komen relaties ook voor het solderen van één enkel product. De afdeling ‘Ontwikkeling & Testen’ helpt bij het ontwikkelen en optimaliseren van gesoldeerde producten en bijbehorende processen. Levenslange betrouwbaarheidstesten, mechanische testen en analyse van de oorzaak van de storing zijn belangrijke werkzaamheden van deze afdeling.

Er zijn dus binnen Mat-Tech uitgebreide mogelijkheden om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid en naar de oorzaken van eventuele uitval (in het veld of tijdens de productie). Mat-Tech wordt geleid door Erik Brom (51 jaar, sinds 16 actief bij Mat-Tech) en Mo Biglari (59 jaar, sinds 18 actief bij Mat-Tech). Maar bescheidenheid siert dit management team. Want hoe mooi de toekomstplannen ook zijn, de belangrijkheid van het personeel willen Erik en Mo niet onder stoelen of banken steken. Erik vertelt hierover: “Het personeel heeft ons gemaakt wat we nu zijn en daar zijn we trots op. We investeren daarin, maar we krijgen van hen ook veel terug. Dadelijk zitten we in één pand waardoor we nog meer een teamgevoel krijgen. Laat de toekomst maar komen, Mat-Tech is er klaar voor!”

Mat-Tech is lid van

Mat-Tech is lid van verschillende nationale en internationale (branche) organisaties, namelijk:

©2021 Mat-Tech BV